Iran: de hoogtepunten van Perzië

Groepsreizen Heen- & terugvlucht

Tijdens deze negendaagse rondreis door Iran nemen we je mee naar de betoverende cultuur van de oude Perzische beschaving. Struin rond op lokale markten, bewonder de paleizen en tuinen en bezoek de prachtig afgewerkte moskeeën. Dit is een onvergetelijke vakantie boordevol authentieke cultuur.

Jouw reisschema

Dag 1

Brussel – Shiraz

Vertrek vanuit Brussel met de Turkish Airlines vlucht naar Shiraz via Istanbul.

Dag 2

Shiraz

Bij aankomst te Shiraz onthaal en transfer naar je hotel Royal. Na het ontbijt bezoek aan de vroegere hoofdstad Shiraz, waar de Perzische cultuur is ontstaan. In de namiddag, bezoek aan het prachtige mausoleum van Ali-Ebn-e Hamzeh en wandeling doorheen de oudste tuin van Shiraz, de Jahan Nama tuin. Tenslotte bezoek aan de Delgosha tuin en de graftombe van de Perzische poëet Khwaju Kermani van waar je een schitterend uitzicht hebt over de stad Shiraz.

Dag 3

Shiraz – Persopolis – Necropolis – Isfahan

Na het ontbijt vertrek richting Persopolis, deze nederzetting werd gebouw door Darius I in het zuiden van Perzië. Ter plaatse bezoek aan de ruïnes waar heel wat archeologische opgravingen zijn gebeurd. Verder richting de necropolis Naqsh-e Rustam, je vindt er heel wat graven van Perzische koningen. Doorrit naar Isfahan, de 3de grootste stad en installatie in hotel Safir.

Dag 4

Isfahan

Bezoek aan deze prachtige stad gecreëerd door kunstenaars. Bezoek aan het Plein van de Imam met enkele majestueuze bouwwerken waaronder de Sheik Lotfallah moskee en het Ali Qapou-paleis. Rond het plein vind je een van de bekendste bazaars van Iran waar je artisanale producten kunt kopen. Tot slot bezoek aan Chehel Sotun, dit paleis is beroemd omwille van zijn Islamitische kunst, het is gelegen in een Perzische tuin.

Dag 5

Isfahan

Bezoek aan de moskee Jameh van Isfahan die erkend is door Unesco als werelderfgoed. Het is een prachtig bouwwerk van islamitische architectuur. Verder naar de Kathedraal van Vank, een van de mooiste Armeense kathedralen ter wereld en bezoek aan het mausoleum van Soufir Menar Jonbann met zijn wankelende minaretten.

Dag 6

Isfahan – Abyaneh – Kashan

Na het ontbijt rit naar Abyaneh, een stukje Werelderfgoed verborgen in de Karkasbergen. Dit charmante, traditionele dorp was één van de laatste plaatsen in Iran waar de islam voet aan grond kreeg. De bevolking draagt nog hun traditionele kleurrijke kledij. Doorrit naar Kashan en installatie in  hotel Nagarestan. Bezoek aan enkele bezienswaardigheden waaronder het Tabatabaiha huis en het monumentale Boroujerdi huis.

Dag 7

Kashan – Teheran

Na het ontbijt vertrek richting Teheran. Ter plaatse bezoek aan het tapijtenmuseum waar je Perzische tapijten uit heel Iran kunt ontdekken. Daarna bezoek aan het Reza Abbasi museum en het juwelenmuseum met een collectie prachtige kronen. Middagmaal tijdens de bezoeken. Installatie in hotel Ferdowsi.

Dag 8

Teheran

Na het ontbijt wordt de hoofdstad van Iran nog verder bezocht. Bezoek het archeologisch museum van Iran waar je zowel historische als archeologische werken vindt. Daarna bezoek aan de voormalige residentie van de laatste koninklijke familie van Iran, het Sa’adabad-complex. Dit complex bestaat uit 18 kastelen en is 120 hectare groot. Tot slot bezoek aan het Golestan Paleis, de voormalige residentie van de verschillende dynastieën die Perzië gekend heeft en het keramiek museum.

Dag 9

Teheran – Brussel

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Zaventem.

Imagine Travel
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

2450

per persoon, incl. vlucht
  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
- Vluchten met Turkish Airlines (L-klasse).
- Luchthaventaksen en fuel.
- 8 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig.
- Maaltijden zoals vermeld.
- Engels- of Franssprekende lokale gids.
- Alle bezoeken, ingangsgelden en transfers zoals beschreven met a/c autocar of wagen.
- Documentatiemap per kamer.
- Persoonlijke uitgaven zoals dranken.
- Gebruikelijke fooien.
- Visumkosten.
- Annulerings- en of bijstandsverzekering.


- Hotels kunnen vervangen worden, waarbij wij streven naar dezelfde categorie.
- Het programma kan zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden.
- Gezien er keuze is tussen verschillende hotels worden de klanten opgehaald en afgezet aan de verschillende hotels.
- Wij dienen in het bezit te zijn van de 2 eerste pagina’s van de internationale reispas.
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.