Winters avontuur in Fins Lapland

Individuele reizen Heen- & terugvlucht

Ook altijd al eventjes weg gewild van de beschaving, in een gezellige houten chalet en omringd door hagelwitte sneeuwvlaktes, meren en bossen? Dan is een weekje Fins Lapland jouw perfecte vakantie. Kom volledig tot rust midden in de natuur, net onder de Noordpoolcirkel.
 

Jouw reisschema

Dag 1

Brussel – Helsinki – Kuusamo/Oulu/Rovaniemi

Je vertrekt vanuit Brussel naar Kuusamo, Oulu of Rovaniemi met overstap in Helsinki. Daar word je opgehaald en met een transfer naar je verblijfplaats gebracht. Het hoofdgebouw (restaurant, bar, zwembad, jacuzzi's...) en de chalets liggen op een schattige skiheuvel. Je wordt naar je chalet gebracht, een comfortabele Finse bungalow met een eigen sauna, haard en keuken. Daarna dineer je in het panoramarestaurant, met zicht op het wondermooie sneeuwlandschap.

Dag 2

Scooteren in de sneeuw

Je krijgt in de ochtend van je gids thermische kleding, die je de hele week mag houden. Buiten staan de sneeuwscooters al klaar voor avontuur. Je maakt kennis met Fins Lapland op een winterse sneeuwscootersafari. Onderweg geniet je van een welverdiende koffiepauze. Na de middag kan je vrij genieten van de omgeving. Zo kan je al skiënd, langlaufend of wandelend de vele heuvels, bossen en bevroren meren bewonderen.

Dag 3

Vrije dag

Vandaag heb je even tijd voor jezelf. Na het ontbijt kan je gebruik maken van je eigen sauna, of een duikje nemen in het gezamenlijke zwembad. Of je geniet gewoon van het uitzicht onder het genot van een kopje koffie. Ook een van de vele wintersporten zijn een optie. De skipistes en loipes liggen vlak naast je chalet.

Dag 4

Sleeën met Husky’s

Na het ontbijt word je naar een nabijgelegen huskyboerderij gebracht, waar de honden je enthousiast verwelkomen. Je maakt er kennis met de huskyherder en je huskyteam. Hiermee ga je de hele dag op pad, op een extra lange huskysafari van meer dan 30 km. Tijdens de rit kan je genieten van de stilte en van Finse verhalen tijdens een kampvuurlunch.

Dag 5

Wandeltocht met sneeuwschoenen

In de voormiddag ben je vrij om te genieten van je chalet en de omgeving. Na de middag staat een sneeuwschoenwandeling op het programma. De diepte van de sneeuw op de heuveltop deert je niet aangezien je met sneeuwschoenen wordt uitgerust. De gids begeleidt je tijdens deze wandeling langs de sprookjesachtige besneeuwde bomen. Vergeet vooral niet van het uitzicht te genieten! Onderweg maak je ook een korte stop voor warme drank en koekjes.

Dag 6

Ontmoeting met rendieren

Na je ontbijt word je met een minibusje naar een lokale rendierboerderij gebracht. Van hieruit zal je in karavaanstijl een lange rendiertocht afleggen van zo’n 4 km. Daarna kan je weer opwarmen met koffie en een snack, geserveerd in een typische kota. Na de middag ben je volledig vrij om de skipistes onveilig te maken, de omgeving te verkennen of om gewoon te genieten van het panorama.

Dag 7

Vrije dag

Op de laatste dag van je vakantie ben je volledig vrij. Na het ontbijt kan je indien gewenst nog enkele excursies extra reserveren om zo je Laplandervaring nog completer te maken. Zo kan je o.a. nog leren ijsvissen, of een uitstap maken naar de Rovaniemi Santa Village.

Dag 8

Kuusamo/Oulu/Rovaniemi – Helsinki – Brussel

Na een laatste vrije voormiddag, word je met een transfer naar de luchthaven gebracht. Van hieruit vlieg je via Helsinki weer terug naar Brussel. 
Asteria Expeditions
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

1482

per persoon
  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
  • Heen- en terugvlucht
  • Taksen
  • Transfers
  • 4 activiteiten
  • Ontbijt
  • Overige maaltijden
  • Eigen activiteiten
  • Eigen uitgaven
  • Niet vermelde diensten
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.