Stap aan boord van de Hurtigruten!

Individuele reizen Heen- & terugvlucht

De Hurtigruten-boot is een unieke combinatie tussen passagiers-, vracht-, en postvervoer. Deze klassieke rondreis vertrekt 365 dagen per jaar vanuit Bergen naar het meest noordelijke puntje van Noorwegen, Kirkenes en vaart daarna weer terug naar Bergen. Je ziet veel van het mooie Noorse kustlandschap; in het zuiden de prachtige fjorden en meer noordwaarts verschillende eilandengroepen zoals de Lofoten en Vesterålen. In de meeste havenplaatsjes kun je van boord, soms voor langere tijd en soms maar voor een kwartier. En natuurlijk kun je deelnemen aan excursies om nog meer van de omgeving te zien.

Nu in voordeelpakket met vluchten

<div style="text-align: justify;">Momenteel kunnen we deze reis aanbieden in een voordelig pakket waarin je vluchten naar Noorwegen en je vervoer tot aan het schip mee in de prijs zijn inbegrepen. De vermelde prijs is gebaseerd op een vertrek in december, maar eigenlijk kun je deze reis op elk moment van het jaar maken. Elk seizoen heeft zijn charme, van de middernachtzon in de zomer, de kleurrijke uitzichten in de herfst tot de sneeuw en het noorderlicht in de winter.<br />
 </div>
<br />
 
Momenteel kunnen we deze reis aanbieden in een voordelig pakket waarin je vluchten naar Noorwegen en je vervoer tot aan het schip mee in de prijs zijn inbegrepen. De vermelde prijs is gebaseerd op een vertrek in december, maar eigenlijk kun je deze reis op elk moment van het jaar maken. Elk seizoen heeft zijn charme, van de middernachtzon in de zomer, de kleurrijke uitzichten in de herfst tot de sneeuw en het noorderlicht in de winter.
 

 

Meer weten?

<div style="text-align: justify;">De zomer is betoverend door de vele tinten groen en de lange dagen waarin de zon niet of nauwelijks ondergaat. Boven de poolcirkel is het 24 uur per dag licht en maak je de prachtigste foto's van de middernachtzon. Bekijk hieronder alvast het dag per dag reisschema om exact te weten wat je kunt verwachten. Lees ook zeker onze <a href="/nl-be/inspiratie/de-hurtigruten-cruise-op-een-postboot">blog</a> waarin we een antwoord bieden op de meest gestelde vragen over de Hurtigruten. En uiteraard staan wij graag tot je dienst als je nog verdere vragen zou hebben, of als je een vrijblijvende prijsberekening wil. </div>
De zomer is betoverend door de vele tinten groen en de lange dagen waarin de zon niet of nauwelijks ondergaat. Boven de poolcirkel is het 24 uur per dag licht en maak je de prachtigste foto's van de middernachtzon. Bekijk hieronder alvast het dag per dag reisschema om exact te weten wat je kunt verwachten. Lees ook zeker onze blog waarin we een antwoord bieden op de meest gestelde vragen over de Hurtigruten. En uiteraard staan wij graag tot je dienst als je nog verdere vragen zou hebben, of als je een vrijblijvende prijsberekening wil. 

Jouw reisschema

Dag 1

Bergen

Om ca. 17.00 uur inscheping aan boord van één van de schepen van de Hurtigrutenvloot in de haven van Bergen. Afvaart om ca. 20.00 uur. Voordat het schip vertrekt heb je nog tijd om deze Hanzestad te bezichtigen. Wandel langs het middeleeuwse Bryggen, met prachtig overhellende houten huizen, en de vismarkt en neem de Fløybanen omhoog. Hiervandaan heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Bergen

Dag 2

Ålesund

In de periode april-september doen alle Hurtigrutenschepen de Geirangerfjord en het toeristenplaatsje Geiranger aan. Je zult je ogen uitkijken, deze fjord staat namelijk bekend als de mooiste fjord van Noorwegen met onder andere watervallen "De Bruidsluier" en de "Zeven Zusters".

Dag 3

Trondheim

's Morgens vroeg legt de boot aan in Trondheim. Breng een bezoek aan de Nidarosdom, de grote domkerk met beelden van o.a. Vigeland en Rasmussen. De domkerk domineert het centrum van de stad. Wandel verder langs de houten pakhuizen langs de Nidelva. Aan het eind van de ochtend vaart het schip verder noordwaarts.

Dag 4

Poolcirkel en Lofoten

Vandaag passeert u de 66,5° noorderbreedte lijn, de poolcirkel. Tijdens de oversteek van de Vestfjord zie je de massieve rotswanden van de Lofoten uit zee opdoemen. Je ziet hier de karakteristieke rood geschilderde huizen op palen en stokvis op houten rekken. 

Dag 5

Tromsø

Wie weet zie je vandaag wel een walvis. Deze zeezoogdieren leven in de omgeving van de Lofoten en Vesterålen. Tromø is de meest noordelijk gelegen universiteitsstad. Je kunt het beleveniscentrum 'Polaria' en de Arctische 'Ishavskathedraal' bezoeken.

Dag 6

Hammerfest en de Noordkaap

Het schip vaart via de provincie Finnmark met de stadjes Havøysund en Honningsvåg onder het Noordkaap-eiland langs. Je kunt een excursie boeken naar het Noordkaapplateau, waar je bij helder weer een prachtig uitzicht hebt over zee. 

Dag 7

Kirkenes

Je vaart via het noordelijkste puntje van Noorwegen, Vardø naar Kirkenes, het keerpunt van de reis. Het is de laatste Noorse stad voor de Russische grens. 

Dag 8

Honningsvåg, Hammerfest en Tromsø

Vroeg in de ochtend vaart het schip langs de prachtige Magerøya eilanden en kom je aan in Honningsvåg. Je kunt van hieruit een vroege excursie boeken met ontbijt op de Noordkaap. 

Dag 9

Vesterålen en Lofoten

Vandaag stuurt de kapitein het schip door het ondiepe Risøyrenna Kanaal, daarna vaart hij langs prachtige eilanden van de Vesterålen en Lofoten om het schip vervolgens door de nauwe straat van Raftsundet en bij mooi weer langs de Trollfjord te manoeuvreren.

Dag 10

Poolcirkel, zeven zusters.

Vandaag is het vroeg opstaan, om te genieten van het uitzicht op de zogenaamde 'Zeven Zusters', de beroemde bergketen en de spectaculaire rotskust met het eiland Torghatten met een groot gat in het midden van de berg.

Dag 11

Trondheim, Ålesund en Kristiansund

Tot ongeveer 10.00 uur heb je wederom de tijd om de Koningsstad Trondheim te bezoeken en wordt de ‘stad van de rozen’, Molde bereikt. Aan het einde van dag bereik je de kabeljauwstad van Noorwegen, Kristiansund.

Dag 12

Ålesund en Bergen

Alweer de laatste dag van deze onvergetelijke zeereis langs de Noorse kust. Nog één laatste blik op die prachtige scherenkust met het schitterende Nordfjord, waarbij je bij goed weer ook de gletsjer Jostedalsbreen ziet liggen. 

Buro Scanbrit, code hurt_spc
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

1285

per persoon inclusief vluchten vanuit Amsterdam
  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
  • retourvlucht Amsterdam-Bergen met KLM o.b.v. Economy klasse (G-klasse) · luchthavenbelasting en brandstofheffing ca. € 44 p.p.
  •  rondreis Bergen-Kirkenes-Bergen in de gereserveerde hutcategorie met douche en toilet op basis van volpension d.w.z. ontbijt, lunch en diner, beginnend met een lichte avondmaaltijd op de eerste dag en eindigend met een lichte lunch/brunch op de laatste dag 
  • transfer Bergen luchthaven-Hurtigruten terminal v.v.
  • ruimbagage KLM
  • excursies
  • Excursies kunnen tot uiterlijk 1 maand voor vertrek worden bijgeboekt (last-minutes uitgezonderd).
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.